N-VA Zwalm houdt een oogje in het zeil.

Op 6 januari 2016, over deze onderwerpen: Erfgoed, Gemeenteraad, Inspraak, Kerken, Openbare werken, polyvalent centrum, Sport

Na de afgelasting van de laatste vergadering ging de gemeenteraad nu door op 4 januari.
De budgetbesprekingen werden grondig op de korrel genomen door Gemeenteraadslid Louis Ide.
Louis merkte ook op dat steevast de financieel beheerder de toelichting geeft en er nooit een politieke verdediging komt.
Gelet op het feit dat de meerderheid een megalomaan polyvalent centrum wil bouwen, was een politieke bespreking toch op zijn plaats. In het toegevoegd punt van Louis ging hij daar op door. De meerderheid heeft de mond vol over participatie, luisteren en inspraak van de bevolking, maar doet net het omgekeerde. Ze willen de bezwaren niet zelf onder ogen zien en antwoorden niet op de vele tegenwerpingen van de mensen.

De meerderheid kondigde ook in de pers aan dat SK Munkzwalm een kunstgrasveld zal ontvangen.
Dit is een fantastische zaak. SK Munkzwalm heeft een bijzonder goede jeugdwerking aan een zeer democratische prijs, waardoor ook vele kinderen van buiten Zwalm, de weg naar onze gemeente vinden.
Alleen uitte Louis Ide zijn vrees dat het wel eens zou kunnen dat het veld in overstromingsgebied ligt. En dan is de vraag of een kunstgrasveld wel vergund kan geraken.
De gemeenteraad was niet op de hoogte van een vergadering tussen de schepen van sport en de twee voetbalclubs. De gemeenteraadsleden moeten er dus maar op hopen dat de dit de voetbalclubs werd meegedeeld en er hen dus geen zand in de ogen werd gestrooid.

Op het einde van de vergadering stelde Louis nog enkele vragen aan het bestuur. Ten eerste wie de ambtenaar bevoegd voor communicatie is en door wie hij/zij politiek gedekt wordt. Dit in het licht van de communicatie over de kunstgrasvelden, de afgelasting van de gemeenteraad en het persbericht van 4 januari die verscheen op gemeentelijke website.
Daarnaast ploos Louis ook de collegebesluiten uit en stelde een vraag over de stedenbouwkundige aanvragen die een impact hebben op ons erfgoed te Paulatem en aan de pastorij in de Noordlaan.
Zoals beloofd, houdt N-VA een oogje in het zeil als het over erfgoed gaat.
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is